Our Life in Sweden

Jonathan & Sofia Morgan

Menu Close

Newborn baby dumped in bag

(Svensk text längst ner på sidan)
Last Monday a newborn baby boy was found in a bag on a field next to the highway in Rondebosch East, just outside Cape Town. The baby had been wrapped in a towel, put i a plastic bag and then placed in a blue nylon backpack. Tragically the baby was found dead with the umbilical cord still intact.
Read the whole article here.

Also on the 12th of October the body of a newborn baby was found in a plastic bag under a bush in Philippi in Cape Town. Read the article here.

Baby Safe is now based at the local hospital on a twice weekly basis to meet with pregnant mothers and offer support through our services. Baby Safe is also in the process of making more Safes that can be placed in areas where there’s a need. The grass root work, specifically signposting and networking, is being continuously carried out by the team in particular townships.

***

I måndags hittades en nyfödd bebis i en väska, på ett fält bredvid en motorväg strax utanför Kapstaden. Bebisen var inlindad i en handduk, stoppad i en plastpåse och sedan lagd i en väska/sportbag. Tragiskt nog var bebisen inte vid liv då den hittades och navelsträngen satt fortfarande kvar. Läs hela artikeln här.

Den 12e Oktober hittades ytterligare en nyfödd bebis. Bebisen låg i en plastpåse under en buske i Philippi, strax utanför Kapstaden, inte vid liv. Läs hela artikeln här.

Baby Safes fortsätter att utvidga gräsrotsarbetet till fler kåkstäder och försöker utveckla kontakten med myndigheter (fram för allt polis, socialtjänst och sjukhus) samt frivillig organisationer i dessa områden. I skrivandets stund tillverkas fler special designande’lådor’/safes som ska placeras i särskilt utsatta kåkstäder. Två gånger i veckan erbjuder Baby Safe rådgivning och stödsamtal till gravida kvinnor och unga mammor på Fish Hoeks sjukhus.

© 2024 Jonathan & Sofia Morgan. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.