[tabs style=”default”] [tab title=”English”]

Last week Baby Safe had the very tragic news of two infants passing away. We continue to support each of the women that lost a child in traumatic circumstances. An investigation is taking place on one of the cases, as it seems that the death could have been prevented by hospital staff.

This made me think of a report from Save The Children, released earlier this year, called ‘The State of the World’s Mothers’. The report lists, among many important things, the top 10 countries and the worst 10 countries to be a mother as well as 4 of what they call ‘lifesaving solutions’.

[/tab] [tab title=”Svenska”]

Förra veckan fick Baby Safe höra mycket tragiska nyheter om två spädbarn som miste livet. Vi fortsätter att ge stöd till dessa mammor som förlorade sina barn under traumatiska omständigheter. I ett av fallen har en utredning påbörjats, då man misstänker att det begåtts eventuella tjänstefel hos sjukhuspersonalen som kunde förhindrat att bebisen dog.

Detta fick mig att tänka på en rapport som jag läste för ett tag sen av Rädda Barnen, The State of the World’s Mothers. Rapporten visar världens 10 bästa samt tios sämsta länder att vara mamma i, samt 4 tips på preventativa åtgärder. Sverige ligger på andra plats i kolumnen för världens bästa land att vara mamma i.

.[/tab] [/tabs]Skärmavbild 2013-09-11 kl. 14.43.38

 

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 14.44.34

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 14.45.14