MM poster w Rarablogg DV Court

Ovan ser ni en bild på Rachel som håller upp vår senaste Mummy Mentor poster som vi håller på att sätta upp runt om i Masiphumelele och Ocean view. Mummy Mentoring är nog en av de viktigaste delarna av Baby Safes arbete. Detta innebär bl a att ge stöd och att vara påtryckare åt gravida kvinnor och nyblivna mammor, de flesta bosatta i kåkstäder.

Förra veckan innebar detta att jag under två dagar var med som stöd till en tjej som skulle vittna om den misshandel hon utsatts för i familjerätten. I den familjerätt vi oftast har att göra med finns bara ett vänterum där offer och gärningsman måste vänta tillsammans, ofta i flera timmar. Självfallet leder detta ofta till stor rädsla, särskilt då offret varit utsatt för misshandel och man tvingas möta förövaren igen. Därmed känns det extra viktigt att Baby Safe kan ge stöd i dessa sammanhang.