Our Life in Sweden

Jonathan & Sofia Morgan

Menu Close

We’ve arrived in Zambia

Hi all!

Just wanted to let you know that we survived the 48hours bus drive and have arrived safe and sound in Livingstone.

Life here is a real adventure!

During the weeks our home is in the Singanga Village, right next to the Zambezi river. We sleep in tents and are fortunate to have a night guard who chase away the hippos and crocodiles that sometimes want to pay the village a visit during the night time. To our surprise living a less comfortable life: using longdrop toilets and outdoor showers, no electricity, needing to purify and collect water from the river (…) has not been too difficult. Instead we’re trying to embrace the simplicity of life, to de-stress and enjoy the astonishing nature, meditating on the greatness of the Creator. Every night we light a fire where we sit together and sing songs, play games, tell stories from the day and watch the amazing starry sky.

It’s oh SO lovely to spend time with our good friends here, Missy and Jeremiah. They’re very close to adopting a little girl from Zambia and we feel very privileged to be part of this special time in their life.

Ok, that’s all for now, stay tuned 🙂

 

Heeej alla!

Vi överlevde den ca 48 timmars dryga bussresan och kom fram till Livingstone redo för en dusch. På veckorna bor i byn Singanga, som ligger precis bredvid Zambezi floden. Vi bor i tält och är tacksamma att ha en nattvakt som jagar bort flodhästarna som med jämna mellanrum försöker ta sig in i byn för att äta upp majsen. (Förra veckan råkade vakten springa rakt in en av flodhästarna när han under en kort stund stängt av ficklampan!) Man skulle ju kunna tro att flodhästen och krokodilen är de djur som vi helst vill hålla oss borta ifrån, men icke! Snarare är det myran som ständigt förföljer oss, sitter där vi sitter, duschar där vi duschar och kryper in i våra kläder. Ok, färdig klagat! Faktum är att trots detta så riktigt trivs vi! Trots stå toa, ute dusch, ingen elektricitet, behöva rena och hämta vattnet från floden mm, har vi överlevt en vecka och omfamnar utmaningen att leva ett enklare liv, att avstressa samt njuta av den otroligt vackra naturen och förundras över Skaparen av allt detta. Var kväll sitter vi runt en brasa under en fantastisk stjärnhimmel och sjunger sånger, leker lekar, dansar afrikanska danser och berättar berättelser.

Vi är också riktigt glada att få umgås med våra goda vänner, Missy och Jeremiah som inom kort kommer att adoptera en liten flicka från Zambia. Jättekul att få vara här just i detta skede i deras liv och förhoppningsvis få träffa den lilla.

Ok, det var allt för denna gången. Hörs snart igen!

 

 

 

 

 

 

© 2024 Jonathan & Sofia Morgan. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.